PROGRAMUL

Campania vizează creșterea gradului de conștientizare și recunoaștere a calității IGP, subliniind metoda de producție a unui sistem nou integrat în schemă: Salamul de Sibiu IGP (RO / IGP / 0005/01280), pentru a evidenția diversele aspectele și caracteristicile specifice ale metodei de producție a IGP Salam de SIbiu IGP (în termeni de siguranța alimentară, trasabilitate, autenticitate, aspectele nutriționale, respectarea criteriilor de siguranță, mediu și durabilitate) și caracteristicile sale unice în ceea ce privește calitatea, gustul, diferențierea și tradiția.

Obiectivele specifice sunt creșterea valorii adăugate a produsului și stimularea cererii pe piața internă, precum și în Italia și Spania. Acestea vor rezulta în creșterea nivelului recunoașterii siglei IGP în România și va contribui pozitiv în schimbarea tendinței descendente pe care o prezintă recunoașterea logo-ului în Italia și Spania.

De asemenea, va duce la creșterea competitivității produsului și a industriei și creșterea consumului. Impactul așteptat este de a spori gradul de conștientizare a logoului IGP și volumul vânzărilor în România și valoarea exporturilor către Italia și Spania.

Grupurile țintă sunt Gen X și Y împreună cu multiplicatori (bloggeri) și profesioniștii de pe piețele produselor din carne (distribuitori, HORECA).

Programul se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, 19 ianuarie 2018 – 18 ianuarie 2021. Grantul de finanțare pentru promovare și informare obținut de la Uniunea Europeană este în valoare de 1,525,700 euro.


Conținutul acestei campanii de promovare reprezintă doar punctul de vedere al autorului și este exclusiv responsabilitatea acestuia. Comisia Europeană și Agenția Executivă pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente (CHAFEA) nu își asumă răspunderea pentru potențialele utilizări ale informațiilor din aceste materiale.


 

true